A festészeti teknikák felfedezése, formák, alakok ábrazolása a mondanivaló ötvözésével. Scheller Margit vagyok, autodidakta, az örök felfedezö, kísérletezö. 

Mit is jelent a tér a müvészetemben? Eddig nem is volt idöm átgondolni. Ezért visszagondolok a kezdeti idökre. A kezdeteti alkotásaimat  nézve utólag döbbentem arra a következtetésre, hogy minden egyes munkám többnyire rólam szól. Megtanultam ugyan rajzolni, te többre vágytam. Kifesteni, majd egyre több festészeti teknikát megismerni. Aztán egyre gyakrabban jöttek a témák a különbözö az inspirációkra.

A téma függ az inspirációtól. Nálam ez így müködik. Minél több teknikát megismerek, annál jobban ki tudom magam fejezni. Ez olyan mint a szókincs, minél nagyobb, annál jobban megy a szövegelés:-)

Az autodidakta út nagy kihívást, lemondást és kitartást jelentett a kezdetekkor. Ha ez is nálad még gondot jelent, néha nézz be hozzám. :-)

Ma már az alkotás az életstílusommá vált. Nincs olyan nap, hogy ne foglalkoznék valamivel gondolatban vagy tettekkel az alkotói tevékenységem javára. A táskámban mindig van egy ceruza, és egy vázlatfüzet. Lefotózom menet közben ami engem inspiral egy gondolatra. Ezért megtanultam nyitott szemmel járni.

A napi gondolataimat az engem megérintett inspirációkból nyerem. Mert a gondolataink is külsö hatásokra reagálnak folyamatosan. A fotózással megörökítem mindazt, amit látni akarok, azokból építem azt, amit láttatni akarok. Vizualitás. Erröl is majd bövebben fogok írni.

Amikor egy érdekes témáról olvasok, megnézek egy kiállítást, meghallgatok másokat, vagy épp a kezembe akad valami, meglátok egy csodás dolgot, megremegnek az ecseteim .... folytathatnám, de inkább majd bövebben a blogomban írok ezekröl.

Bemutatom, hogy alakítottam ki a kicsi kis alkotói birodalmamat lakásunkban, hogy épül a másik kis mühelyem, mivel foglalkozom napjaimban, és mi az, amiben önmagamra találok. Olvashatsz majd  pár kísérletezésemröl, gondolkozhatunk együtt, talán valami közös programot is véghez vihetünk. Az nem baj, ha nem tudsz rajzolni, ez nem lehet akadály, a lényeg, hogy érdekeljen Téged a téma: Inspiráció, ösztönzés.

Amennyiben szeretnéd látni milyen festmények, grafikák születtek általam, kattincs a másik blogomra ITT.

A blogomban nincs hasszú "ö" és "ü" betü, mivel német nyelvü klaviatúrát használok.

Örülök, hogy rám találtál és remélem hamarosan megismerhetlek Téged is.

                                                                                Masche